Izvlačenje 3. maj

I konačno je dosao 3. maj, datum koji su neki željno iščekivali predhodnih meseci. Ja lično nisam mnogo razmišljala o ovom danu jer kako sama reč kaže sve je to lutrija, trudimo se naravno da budemo optimistični, ali kada se setite da je mogućnost dobijanja zelene karte manja od 1% u Srbiji onda se zapitate “Koliko je sve ovo zaista moguće?”.

Izvlačenje počinje određenog dana svake godine, svoj status možete proveriti sve do septembra iste godine. Kako oni naglašavaju provera je moguća od podneva, ali po njihovom računanju vremena, kod nas je to 18h. Nemojte se iznenaditi ukoliko ne možete da pristupite sajtu, to je momenat kada nekoliko miliona ljudi pokušava da uradi isto što i vi, imajte strpljena i sačekajte da prođe nekoliko sati ili probajte sutra ujutru. Mi nismo imali strpljenja, pogotovo što je moj suprug imao osećaj da sam ja dobila zelenu kartu i uopšte ga nije zanimalo da proveri svoj broj 🙂 tako da smo do nekih 22h sedeli ispred laptopa i non stop pritiskali “refresh” kada smo konačno i uspeli da pristupimo!!

Svoj status proveravate ovde https://www.dvlottery.state.gov/, na dnu stranice imate link:

Please click the link below to check DV-2016 and DV-2017 Entrant Status:
https://www.dvlottery.state.gov/ESC/(S(mfw0idewvl3a2aviseu3ap5p))/default.aspx

Kada odete na ovaj link otvara se stranica “Entrant Status Check Instructions”, idete na Continue i stižete do strane “Enter Entrant Information” gde upisujete prvo vaš Confirmation Number, zatim prezime, godinu rođenja i na kraju Authentication, sledeći korak je sudbonosni korak, dugme Submit !!!! Ako vidite gooomilu teksta TO JE TO i slobodno se radujte, pevajte, zovite prijatelje, plačite …
Druga opcija je “the Entry HAS NOT BEEN SELECTED for further processing for the Electronic Diversity Visa program at this time.”

Ukoliko ste imali sreće videćete plavi link koji vas vodi na stranicu na kojoj se nalaze sva uputstva koja su vam potrebna pa tako i sledeći korak, a to je  popunjavanje i slanje DS-260 formulara. O tome pročitajte u sledećem postu “Slanje dokumenata DS-260”.

(foto: pixabay.com)

 

Podeli Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *