INTERVJUUUUU

Jaaaaaao konačno !!!!

Jutro, najlepše jutro ikada, dan posle intervjua, ne skidam osmeh sa lica, sedim i pijem nes kafu, muzika u pozadini, pišem ovaj post …

S’ obzirom da je ovo najuzbudljiviji deo celokupnog procesa oko dobijanja zelene karte ja sam rešila da ovaj post bude nešto drugačiji. Gledam juče svog supruga koji ushićeno piše naša iskustva na jedan forum i rešim da vam taj njegov interesantan tekst prenesem ovde 🙂

Svakako planiram post “Dokumentacija potrebna za intervju” pa ćemo tamo malo da uozbiljimo temu.

A sada, uživajte 🙂

 

Ni sami ne znamo kako dočekasmo ovaj dan i jos gore kako provedosmo vreme od 4 ( da, da četiri ) sata u ambasadi.
Zakazani u 8.30h, dosli u 8.20h, ulazimo u 9.00h.
Poziv 1: Predaja pasoša na šalteru, zatim “sedite i čekajte da vas pozovemo ponovo”.
Poziv 2: Malo bockanja oko naše predhodne posete US od strane našeg konzula.
Poziv 3: Da nemate slike možda? ( Čini mi se zaboravio da uzme na pozivu br 1)
Poziv 4: Plaćanje
Poziv 5: Otisci prstiju

Sve se ovo odvijalo u nekih sat vremena. I onda, “u Londonu muk” jedno 2 sata.
2 SATA TIŠINE, preispitivanja samih sebe, preispitivanja šta smo rekli, šta su oni mislili kad su pitali ovo, a šta kad su pitali ono. Mozak kao loptica u fliperu.

Dok se mi tako preispitujemo, ja odlazim 7x u kupatilo, 4x pijem vodu i 2x čitam pamflet o “obrezivanju žena” i malo mi falilo da uzmem dečiju bojanku da bojim. Tek posle svega toga supruga konstatuje da smo sami u Ambasadi sa jos 2 osobe za useljeničku vizu. Nema J1, poslovne ni turističke, ni svih onih ljudi koji idu u onaj desni deo od ulaznih vrata.

Vreme: 11:30h …

Možda su se naljutili ili zaboravili da postojimo. Čistačica pere staklo jednog od šaltera dok druga skuplja djubre. Fajront izgleda. Šta ćes, čekas i gledaš CNN ( glupe li tv stanice ).

Vreme: 11:55h …

NAPOKON! Naš broj da se javi na šalter 3. U ovom momentu progutah srce koje je polako klizilo kroz levu nozdrvu i vratih ga nazad u pete. Amerikanka. Devojka. Simpa, raspoložena i kao uz solju kafe: “Ćao, čestiteke za ovo i ono!”. Ide zakletva na glas. Malo pitanja o predhodnih 7 godina naše veze pre braka. Malo naše slike, stare pa nove, po koji lajk i 1 komentar ( “baš ste bili deca na početku zabavljanja” ). Zatim, čime smo se bavili po povratku iz USA i čime ćemo se baviti u USA. Par hi hi ha ha uzdaha i onda ono za šta smo i došli – ČESTITAM na izvlačenju i ČESTITAM VASE VIZE SU ODOBRENE!!!!

Opet sedi dok vas ne prozove opet naš konzul da objasni šta i kako dalje oko preuzimanja pasoša. 15 min da se saberem posto sam se 4 sata oduzimao. Pasoš reče, možda već sutra ne brinite, zvaću vas. Krajnje ljubazni svi od kontrole na ulazu do momaka iz održavanja ambasade, obezbeđenja i devojke koja je na samom ulazu u delu gde su šalteri.
Izgleda da smo bili jedini sa foruma i sa lutrije uopšte zakazani za danas.
Sve u svemu, “Chivas druže volim te ja”. Srećno svima! 🙂 🙂 🙂

 

(foto: pixabay.com)

Podeli Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

You may also like...

4 Responses

 1. Dusan says:

  Marijana cao!
  dobio sam second email kad mi je intervju zakazan, sad zakazujem lekarski pre toga. da li treba da uradim neku registraciju pre intervjua, da ga potvrdim ili samo cekamo zakazani datum i u medjuvremenu skupljam svu dokumentaciju i obavljam lekarski
  hvala puno

  • Marijana says:

   Cao 🙂
   Ne treba nikakva registracija, nikakva potvrda ( odštampajte tu stranicu treba vam za intervju ), spremajte se i SRECNOOO!!! Bice to sve ok, znam da je teško, ali ne stresirajte se previse.. Pozdrav !

 2. Aleksandar says:

  Predivan blog. Svaki post mi budi uspomene na Ameriku i tacno razumem situacije koje opisujete 🙂
  Izvucen sam za zelenu i trenutno cekam datum za intervju. Da li treba neka posebna priprema za intervju? Kakva su pitanja postavljali? Imao sam ranije intervju uglavnom za J1 pa me zanima koliko se razlikuju pitanja i na sta treba da se obrati paznja.
  Hvala puno 🙂

  • Marijana says:

   Hvalaaa Aleksandre 🙂 Tako smo se i mi osecali kada smo citali forume pre dolaska i pre ove ideje o blogu. Mnogo mi je drago sto ti se desava isto, nema lepseg osecaja sada za tebe. Ne treba nikakva specijalna priprema, sam proces i tok intervjua, kao i pitanja su dosta slicni kao za J1, tako da lagano, bez prevelikog opterecenja 🙂 Samo pazi da poneses sva dokumenta kako treba i to je sve …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *