Taksa za izradu zelene karte

Immigration fee

Deset dana pred polazak, hiljadu stvari koje treba da završimo, u jednom danu trčim na tri strane i nikako da odvojim vreme da napišem ovaj post. Sasvim slučajno imam jedno prepodne slobodno i evo meee sa novim informacijama.

Uplatili smo taksu za izradu zelene karte, nikad prostije, trebalo nam je svega 5 minuta. Videla sam da su ljudi koji su pisali na forumu imali dosta poteškoća, pa u startu pripazite pre svega kojom karticom uplaćujete, ne prihvataju internet kartice, mi smo platili deviznom, a i kreditne su isto ok, takođe možete da platite i preko običnog računa u dinarima, novac će se konvertovati verovatno po srednjem kursu.
Preporuka je da ovu taksu platite PRE nego što stignete u USA, ali možete i tamo.

Sam proces plaćanja je dosta jednostavan. Iskreno nisam se setila u momentu da zapišem korak po korak tačno kako ide, ali zaista nije komplikovano pa se nadam da će vam pomoći i ako vam prepričam po sećanju.
Odete na ovaj LINK, nije potrebno da pravite nalog i da se logujete, samo kliknite na “Pay the USCIS Immigrant Fee” sa leve strane, nakon toga idete na “Click to pay” sa desne strane, bacite pogled na uslove i idete na Continue. Zatim, kucate vaš Alien Registration Number, bitno je da on ima ukupno 9 cifara, pa ukoliko je potrebno slobodno dodajte 0 ili 00 pre vašeg broja, sledeća stvar je vaš Case ID, ukoliko još neko ide sa vama kliknite na Add i ponovite isti proces, tako dodajte nove članove i na kraju sve zajedno plaćate. Kada ovo završite ide deo gde upisujete vaš email i podatke onoga ko plaća, kako bi oni imali kontakt ukoliko nešto zatreba, nakon toga deo gde popunjavate podatke vezano za samu karticu i to bi bilo to .. Ako vas nešto buni pogledajte i njihov zvanični vodič na ovom LINK-u.

Ukoliko želite da proverite vaš status idite na www.uscis.gov, klik na “Check your Case Status” i kucajte Receipt number koji ste dobili kada ste uplaćivali. Čitala sam komentare da neki nisu dobili ovaj broj, ne znam kako je i da li je to uopšte moguće ali eto dešava se izgleda.

Ovo je poslednji korak kada su u pitanju papiri, dokumenta, plaćanja… sledeće je pakovanjeeee 🙂

 

(foto: pixabay.com)

Podeli Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *