Boca Raton

image

Najbolja moguća odluka ikada 🙂

Ja ne znam kako bih vam opisala ovo mesto, mislim da ni reči ni slike ne mogu da opišu svu ovu lepotu i sve ono sto ovo mesto čini sjajnim za život. Opet se ponavljam, mi pišemo iz ličnog iskustva, potreba, želja, možda se neko ne bi složio sa nama.

Boca Raton se nalazi severno od Miamia, nekih sat vremena vožnje kolima i važi za jedno od nekoliko najpopularnijih, najbezbenijih mesta ako želite da živite u okolini velikog grada. Nama nikako nije bila opcija da živimo u Miamiu, ali smo hteli da budemo što bliže, međutim kako nam se Fort Louderdale nije dopao rešili smo da odemo eto i malo dalje, ali da budemo zadovoljni kompletno. Svaka ulica je prelepa, plaže, parkovi, ljudi su generalno veoma fini na Floridi. Boca je poznata po niskoj stopi kriminala, miran grad, ako nam verujete mi još uvek nismo našli ni jednu manu. Rente stanova su skuplje nego što smo očekivali, ali kada osetite sve ovo što ovaj grad pruža platili bi još toliko.

Sve ono što smo mi negde zamislili našli smo ovde, nedostaje nam veliki grad, ali eto i Miami je blizu pa se nekako sve uklapa. Jedino što nama malo otežava stvari je auto, sve je razuđeno i kola su definitivno potreba, ali još malo ćemo sačekati dok ne kupimo ista. Trudili smo se da nađemo stan da nam sve bude nekako tu i našli smo :)) Sve moguće prodavnice su oko nas… tržni centar, plaža, centar grada sve je nekako tu okolo na 10 – 15 minuta peške. Stan plaćamo više nego u Chicagu, ali kada uzmete u obzir sve mesečne troškove to izađe na isto. Dovoljno je samo da svaki račun bude bez taksi koje smo plaćali tamo i ušteda je već velika ( Florida nema State taxe ), a tu je i prevoz koji nas izađe jeftinije. Došli smo na početak sezone ovde pa su autobusi sada dobro organizovani.

Sa agencijom za iznajmljivanje stana nismo imali nikakvih problema. Nisu nam tražili co-signera pod uslovom da imamo pozamašan račun u banci, otkriću vam jednu tajnu :)) mi smo se malo poigrali sa njima i iskoristili Photoshop kako bi im prikazali to što su želeli da vide, jer niko nema prava da zove banku i pita koliko ta i ta osoba ima novca na računu, prema tome nemaju kako da saznaju … I tako mi dobismo stan bez problema, jedino sto su nam još tražili bio je depozit od 700$ pošto još uvek nemamo toliko dobar kreditni skor.

Prijatelj nam je ostavio kola na mesec dana pa smo se malo vozili po okolini, bili smo i do Miamia za Novu godinu i mogu vam reći da je prelepo. Nadam se da ćemo uskoro i mi kupiti kola pa da nastavimo da uživamo u svemu što ovaj predeo pruža, a do tada za kraće relacije bicikl može da bude sjajna zamena :))

Pišem vam za koji dan u sledećem postu nešto više o našim iskustvima kada je traženje posla u pitanju …

Podeli Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

You may also like...

5 Responses

 1. Uča says:

  Bravo majstori, pratimo vas razvojni put, samo me zanima da li ste pronašli adekvatne poslove. Ni reči u blogu na tu temu.

  • Marijana says:

   Cao Uco 🙂 Pa kako ni reci, bas sam vise puta ranije pominjala sta se desavalo u Chicagu na tu temu, a evo na ovom postu sam napisala da cu pisati posebno o poslovima za koji dan :)) Sve u svemu tu smo negde na putu do adekvatnih poslova. Radimo privatno websajtove, jedan smo lansirali pre 3 dana, drugi je trenutno u procesu izrade, a Bojanov posao (koji je doneo jos iz Srbije) je iz IT sveta pa se moze reci da je adekvatan, al svakako se traga za necim jos boljim 😉 Nije to bas tako lako, pogotovo sto smo se sad preselili pa se treba opet navici na sve, ali bice to sve top samo malo strpljenja

 2. Steva says:

  Čestitam. Dago mi je da ste se snašli. Očekujem još lepih članaka o Floridi.

 3. Sasa says:

  Bravo!!! Sa srecom !!!

  Mozes li reci samo koliki je stan i koja je cijena mjesecne rente ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *